Етнопевицата Ищар гостува със специален юбилеен концерт на 24 ноември в комплекс СИ²ЛА. С него изключителната певица ще отбележи 20 години на сцена, пише Plovdivtime.bg.

На 10 ноември тя отпразнува и личния си рожден ден. Пловдивчани и гостите на Пловдив ще се насладят на едно уникално по рода си шоу с много изненади. За някои от тях Ищар споделя в интервюто си, а другата изненада тя решава да остави в тайна до 24 ноември. Единственото, което научихме е, че на концерта тя ще изненада с българска песен в дует с известна българска звезда, а името ще научим само, ако бъдем в комплекс СИ²ЛА. Ето какво сподели пред организаторите талантливата израелка. 

- Ищар, какво е настроението ви и как се готвите за концерта си в Пловдив?

-Готвя се както винаги за сцена – подготвям разнообразен репертоар, сценични ефекти. Пристигам с бенда си, както и готвя за пловдивчани и гостите ми на концерта някои изненади: от Тел Авив идва феноменална двойка танцьори, поканила съм и експерти по визуални ефекти, но нека има и елементи на изненада. 

- Какво е сценичното облекло на Ищар? Кой изработва тоалетите ви?

- За всеки мой концерт проектирам мои собствени дрехи и намирам някой, който да ги изпълни. Разбира се, разчитам и на видни дизайнери. Харесвам стилистиката и нося дрехи на Gucci, Armani, Jean-Paul Gaultier, Cavalli… Също така и на други дизайнери, които открих в Ню Йорк, и комбинирам с нещо, което имам в моя гардероб. Комбинирам, както и в моята музика. Харесвам комбинацията на модерното, чувственото и очарователното. 

- Имате ли ритуали преди да излезете на сцена?

- Ритуали чак не, но винаги пазя гласа си. Практикувам йога, за енергия приемам банан и мед. Не се храня преди концерт. Немислимо ми е да се храня и после да пея. Опитвам преди излизане на сцена да не говоря много, пазя глася си. 

- Научихме, че за първи път пристигате в България, в частност в Пловдив, с двете си деца. Когато децата ви са в залата, каните ли ги на сцената? Каква е емоцията да знаете, че са сред публиката?

- Трябва да кажа, че винаги пазя децата си от звука. Виждали са ме може би два пъти на сцената, но винаги са с някой от семействотто, анонимно. Сега реших да дойдат с мен в България, за да видят прекрасната ви страна и невероятния Пловдив. Моята дъщеря започна да свири на барабан като баща си. Тя се упражнява много на моите песни. Мечтае да бъде с мен на сцената, но аз винаги й казвам, че трябва да бъде професионалист, за да се качи на сцената пред толкова много хора… Точно сега не знам дали тя ще може да бъде на сцената с мен в Пловдив. Все още не съм решила! 

- Какво любопитно ще споделите с нас във връзка с концерта ви в Пловдив?

- Подготвяме нови песни, които никога не сме  представяли на сцена…Това са песни от мои стари албуми, които може би публиката ще открие за първи път в Пловдив. Също така работя с танцьори за този концерт, което е за първи път в България. Специално за моя юбилеен концерт и за публиката, дошла да ме уважи, ще има LED екран, който „ще  разкаже“ фотоприказка и вярвам, че публиката ще „попътува“ сред моите спомени и хубави песни. 

На финала на интервюто Ищар сподели, че очаква с нетърпение срещата с пловдивчани и гостите, че се вълнува и от това, че хората ще видят другото й лице - практикуваща йога на 23 ноември и обещава много настроение и емоции с концерта на 24 ноември в комплекс СИ²ЛА. Билети все още можете да закупите на касите на Ивентим – пред общината, в Дома на културата, Античен театър, туристически център на пл. Римски стадион, Музикален магазин и онлайн.