За осми пореден път Капана Фест ще превърне популярния  пловдивски квартал в цветна феерия от емоции, идеи и вдъхновение.  Този сезон организаторите насочват усилията си към артистичното съдържание на фестивала. Освен традиционните за фестивала графити майстори, които творят на живо през трите дни на провеждането му, през септември ще можем да се срещнем с много повече визуални артисти.

„Капана Фест е замислен като отворена платформа, обединяваща изкуствата и хората. Затова ще отправяме все повече отворени покани към артистичните общности в България, за да откриваме онези самородни късчета талант, които са най-трудни за откриване, и да ги показваме с гордост пред широката публика“, коментират организаторите от WAM и фондация „Соул Сити“.

Традиционно изящен в музикалния си подбор, Капана Фест отново ще звучи от поне 4 сцени -  The Stars, на която ще се качат представя хедлайнери от Щатите,  Staropramen по традиция ще избухне с енергията на подбрани рок и алтернативни банди . Интересни обрати настъпват в съдържанието на бившата сцена Капана, която организаторите загатват, че също ще има ново име, но засега го пазят в тайна. По традиция това е комбинирана сцена, посрещаща богата гама от изпълнения, от театрални, през танцови и музикални. 

DJ сцената на Капана Фест укрепва все повече и отново ще ни срещне с класни селектори, подбрани от партньор, който си знае работата: Домъ на Плочата Soul Searchin’ и легендата DJ Skill.

Разбира се, това съвсем не е всичко, което Капана Фест Есен ’18 има да покаже. Базарът на съвременните занаятчии става все по-голям и се разраства с ново Книжно звено. Литературната програма е още по-интересна и провокативна. 

Капана Фест Есен 2019 ще бъде на 28,29 и 30 септември.