Нов проект в Капана ще насочи вниманието на пловдивчани върху темата за интимното насилие. Пърформанс-инсталацията се казва "Синята брада - брак без приказка" и прави паралел между това тревожно, често смъртоносно, явление в съвременния свят и архитипни ситуации и символи от френската приказка „Синята брада“. По интерактивен начин, чрез директно въвличането на публиката в актьорската игра и художническата инсталация, спектакълът проблематизира високия обществен толеранс към сексистко отношение и насилническо поведение у нас (последица от криворазбрани патриархални ценности в българското общество).

Авторски спектакъл на: Ивелина Колева (актьор), Елена Димитрова (актьор), Богдана Котарева (актьор), Мила Люцканова(актьор), Ервин Тул (музика и композиция на живо), Теодора Лазарова (художник инсталация и костюми) и Василена Радева (режисьор).

Проектът е част от официалната програма на Пловдив - Европейска столица на кулутрата 2019. Представленията ще се играят на 4 и 5 април от 18,00 и 20,00 ч. в Канапе Vibrant Media, в Капана. Поради лимитираните зрителски места в пространствата, желаещите да се включат трябва да заявят предварително присъствие като изпратят  лично съобщение на фейсбук профила на Капана.