Изложбата “Цвят и Сянка” на Цветелина Велкова ще бъде открита  на 18 март от 18.30 часа в Културния център на Радио Пловдив. 
Експозицията показва разнообразие от графични и живописни творби, включително пейзажи, фигурални композиции и натюрморти. Те се излагат за първи път пред публика.

Председателят на Дружеството на пловдивските художници Лидия Симеонова ще представи талантливата млада художничка.
"Идеята е в изложбената зала на Радио Пловдив да гостуват млади членове на ДПХ", коментира Симеонова.
Цветелина Велкова е завършила АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ – Пловдив с магистратура по ,,Графика“ при доцент Владимир Генадиев, има и степен бакалавър, със специалност ,,Педагогика на обучението по изобразително изкуство“, специализация по графика. Преди това се е обучавала в СХУ за ИИ ,,Цанко Лавренов“ /дн. НХГ ,,Цанко Лавренов“/ в Пловдив със специалност скулптура. 
Тя е художник, скулптор и учител по изобразително изкуство. Има пет години професионален опит като преподавател по изобразително изкуство в СУ “П.Р. Славейков” в Кричим. 

„Изкуството е моят живот“, казва младата художничка.

Участвала е в общи изложби в Пловдив, Асеновград, в Посолството на Република България в Париж, Франция, а изложбата „Цвят и Сянка“ е втората й самостоятелна изложба. 

Цветелина Велкова твори в сферата на изящните изкуства, като използва различни техники и материали – маслена живопис, акварелна техника, акрилни бои; графични отпечатъци от различни техники – висок, дълбок и повърхнен печат; рисунки с туш и перо, пастели, въглен и креда и други. Изработва своите творби по авторски идеи, проекти и рисунки от натура. Рисува пейзажи, портрети, натюрморти, фигурални композиции и икони.