Сборна юбилейна художествена изложба на куратора Костадин Отонов намира място в Галерия „Капана” (ул.Райко Даскалов 29). Събитието с необикновено наименование „5/6/7” ще бъде открито на 6 ноември от 18 ч. и ще остане да радва пловдивчани до 30-и.  

„5/6/7” е поредната изложба на Костадин Отонов, в която той представя творците под тепетата.  Концептуалният принцип,  който той досега е избирал, се свързва предимно с предварително зададения формат – 100 на 100, 100 на 100+ и 50 на 50. Този път закачката с цифрите отново не липсва, но носи различно послание.

Заглавието препраща към кръглата годишнина на авторите – 5, 6 и 7 десетилетия. Всяка от цифрите е в различен цветови код – жълто за 50-годишните, синьо за 60-годишните и червено за навършилите 70-годишния си юбилей автори .

Но играта с цифри въобще не приключва дотук. Броят на авторите, чийто творби ще представя изложбата, наброяват 13, или иначе казано – „Дяволска дузина”. Чрез това кураторът цели смислово отричане от всякакъв свързан с възрастта фатализъм.

Ето и имената за творците, които взимат участие в изложбата: Жълт код за 50-годишни -  Бояна Иванова, Зина Жекова и Илияна Манукова; Синьо за 60-годишните юбиляри - Емил Миразчиев, Ивайло Григоров, Кольо Мишев, Никола Певичаров и Румен Жеков; Червен код за 70-годишните автори - Васил Стоев, Маргарита Джарова, Нейчо Дойчев, Христо Николов и Янко Ненов завършват групата.