При огромен интерес премина вернисажът на изложбата на художника Атанас Хранов снощи в галерия Филипополис. Ценители, колекционери и приятели на артиста се събраха, за да се насладят на една от най- "вкусните" изложби на автора. Макар, че и в други негови платна могат да бъдат забелязани черешки, ятоди или резани диня, в този цикъл художникът е създал истински натюрморти, макар и далеч от класиката в този жанр. 

Опитът очевидно се понрави на гостите, защото два часа след откриването на експозицията, 90 % от картините бяха откупени. През последните години се набюдава засилен интерес към произведенията на определени автори както от страна на колекционерите, така и хора с възпитани естетически възприятия. Последната изложба на Атанас Хранов и експозицията на Илиян Савков, разпродадена часове след откриването й в "Aeterna" , са доказателство за истински ренесанс сред ценителите. 

Новите герои на Наско Хранов - Малкия Икар и Фрида Кало се вписаха без проблем в компанията на по -старите му - Влюбения леопард, Пътуващия майстор и др. 

Едно от платната бе откупено от дирекция "Култура" и стана част от фонда на Община Пловдив. Гости на изложбата бяха турският консул Хюсейни Ергани и г-жа Шенар Бехар, които не скриха възхищението си от видяното. Главният прокурор Сотир Цацаров, който празнуваше рожден ден в ресторнта до галерията, също прояви интерес към платната. 

 

Да продадеш изложба на съвременен художник за 60 минути? В Пловдив е възможно СНИМКИШедьоврите на Илиян Савков станаха собственост на пловдивски колекционери