Няма хлапе, което да не обича тутманик, но понякога времето е твърде малко, за да премесвате и чакате да втаса. 

Ето една лесна и бърза рецепта за практични домакини. 

Необходими продукти:

яйца - 5 бр.
сирене - 300 г
брашно - 2 чаени чаши
кисело мляко - 1 бр.
сода бикарбонат - 1 с.л.
олио - 3 с.л.
мерудия - 2 с.л.

 

Начин на приготвяне:

В дълбок съд счукваме яйца и към тях прибавяме натрошено сирене.

Винаги ползваме хубаво сирене за тутманик и домашни рецепти за милинки, защото некачествените млечни продукти след печене не се усещат в тестото.

Разбъркваме много добре и сипваме брашното на няколко пъти и бъркаме.

Добавяме киселото мляко и содата за хляб. Накрая се добавя олиото и мерудията.

Печем в загрята фурна за 25 минути на 180 градуса лесния тутманик със сирене.

Получава се ароматен и много вкусен тутманик със сирене.

 

Източник: Gotvach.bg