Столичанката, която преди два дни намушка с нож мъжа, с когото живее, е действала при самозащита, заяви пред TrafficNews адвокатът й Димитър Пенев. Тя е жертва на системен домашен тормоз и многократно е била пребивана от жертвата, категоричен е той. 

Двойката живеела на семейни начала от 2013 година. Жената има две големи дъщери от първия си брак и общо дете на 3,5 години от пострадалия. Съвместното им съжителство обаче било съпътствано от постоянни подозрения, обвинения и побои. Мъжът имал съмнения, че детето е негово, обвинявал половинката си, че му изневерява. Тя предложила ДНК тест , но той категорично отказал. 

Наричал я "курва" и "боклук", а след като навършила пълнолетие, голямата й дъщеря напуснала семейния дом. През 2018 година , след побой, тя е приета в болница с комоцио. 

Жената два пъти е подавала жалби в прокуратурата, с които е искала защита от домашно насилие, но след като насилникът се връщал с молба да му прости, тя оттегляла молбите. След това сценарият се повтарял, като през последната година той пренесъл агресията си и върху малкото дете. 

Ден преди фаталната вечер, тя му казала, че иска да се разделят, защото не издържа на постоянните му изблици и обвинения. В понеделник вечерта мъжът се прибрал пиян и вдигнал голям скандал. "Сега ще те убия, ти от мен няма да си тръгнеш" заявил насилникът. Нахвърлил се върху нея пред очите на децата. Захапал я за носа, изкъртил й два зъба. Тогава жената докопала един от кухненските ножове и посегнала да се  защити. Намушква го веднъж.  В последствие при разпита твърди, че е била толкова уплашена, че няма никакъв спомен за ситуацията.

"Ще водим дело за домашно насилие и ще искаме ограничителна заповед. Клиентката ми не е имала никакво намерение да го напада, тя е защитила живота си и този на децата си. Този мъж  не трябва да доближава дома й, защото следващият път ножът може да се озове в неговата ръка и тогава резултатът ще е фатален. През последните години станахме свидетели на няколко убийства на жени, които години са живели с мъже насилници и в един момент са решили да ги напуснат. И платиха за това с живота си" коментира адвокат Пенев. 

Пострадалият мъж е в болница с прободна рана в корема.