След разкритията на Trafficnews за "Валиумния изнасилвач" - нидерландският гражданин Йохан Фредерик Стелингверф, с екипа ни се свързаха хора, които го познават. Жена от София, пожелала анонимност разказа, че имала пряк контакт с Стелингверф. Ето нейният разказ:

"Здравейте, прочетох статията Ви за серийния изнасилвач в София, холандец. И благодарение на това, че бяхте публикували негова снимка мога да ви допълня неща от портрета му, тъй като през април имах среща с него. Но бих искала да запазите анонимно и не използвате името ми, защото ме е страх. Прочетох статията Ви с ужас, защото съм била лице в лице в този човек в заведението "Мементо." 

През април жената получила мейл на служебната си поща. В него нидерландецът пишел: " Подготвям се да стартирам туристическа компания в България. И за пакетите, които компанията ще предлага на клиентите, търся екскурзовод. В момента съм в София. Има ли някаква възможност да се срещнем? Свържете се с мен на watsap или viber. Благодаря ви! Йохан."

Жената проявила интерес. 

"След, което аз се свързах с него по whats up и направихме среща в "Мементо". Говорихме за туризъм, за бъдещата фирма. Непрекъснато споменаваше Перник. Каза, че ходи с влак до Перник, обича да пътува само с влакове. Жена му била в Малта. Занимава се и с недвижими имоти.", спомня си жената. Прави впечатление, че заведението е същото, в което ден след Коледа, Йохан Стелингверф се срещнал и с жената, която брутално изнасилил.

В разговор с Йохан нашата читателка разбрала, че той е от района на Хронинген. Споменал, че не си ходи в Холандия, само ако се наложи, например за погребение на родител. Не обичал също да говори холандски. Подчертал, че живее изцяло извън Холандия. Родителите му били адвокати. Йохан разказал също, че има недвижими имоти в Перник и държал една от дестинациите именно да е Перник. Жената отказала среща и повече не се чули.

Днес тя споделя:"С ужас прочитам статията Ви и осъзнавам какъв късмет съм имала."

Оказа се, че Йохан наистина има фирма за недвижими имоти и туризъм, регистрирана в Пловдив. Показва го справка в Търговския регистър.

 

Има и постоянен адрес в България. Това е основен мотив на магистратите от Софийски Градски съд, с който го освобождават "под домашен арест". В мотивите се посочва още, че въпреки справките в интернет за заведени дела за изнасилване срещу Йохан Стелингверф, той никога не е осъждан. Нямало и достатъчно доказателства, независимо от направените експертизи, че е извършил престъплението, за което е обвинен и задържан от полицаите в София. Не се взема предвид също, че той не е съдействал на разследващите, тъй като е укривал следи и не се е предал веднага след като са го открили на адреса, на който е извършил бруталното престъпление. Заповедта на Софийска Районна прокуратура Йохан Стелингверф да не напуска страната ни, докато трае разследването срещу него, вече е в сила.

TrafficNews продължава да следи случая.

Валиумният изнасилвач в София! Гаври се с жена, арестуват го и ...съдът го пускаЖертвата е в болница с тежки травми и разкъсвания