Двама съпрузи от Пловдив са задържани за убийството на дистрибутора Кънчо Кънчев. Галина П., на 31 години, и съпругът й Огнян П., на 45 години, от Пловдив са арестувани в неделя. Това потвърдиха днес от Окръжната прокуратура в Стара Загора, която ръководи разследването. Засега двамата са арестувани с прокурорско постановление за 72 часа, съобщава 24 часа. Очаква се в сряда прокуратурата да поиска от съда и постоянното им задържане под стража. Търговският представител бе открит мъртъв в четвъртък, а TrafficNews.bg съобщи първи за трагедията.  

Работното обвинение, което е повдигнато на двамата пловдивчани, е за грабеж, придружен от тежка телесна повреда, от която е настъпила смърт. Възможно е в хода на разследването обвинението да бъде променено в убийство. На този етап било установено, че от лекия автомобил на дистрибутора \"Фиат Скудо\" липсвали над 6 хиляди лева, но точната сума предстои да бъде уточнена. 

Тялото на родения в Първомай 35-годишен Кънчо Кънчев бе намерено с десетина прободни рани, нанесени с нож, мъжът бил и прострелян в сърцето.

От полицията в Стара Загора днес съобщиха, че криминалсти от Чирпан, Стара Загора и Пловдив в неделя са обискирали жилищата, в които живеели двамата съпрузи. От там били иззети вещи, които имат отношение към престъплението, но полицията не уточни какви точно. В дома на Огнян бил открит и пистолетът \"Валтер\", с който е убита жертвата. Оръжието е незаконно.

Според първоначалната информация тримата - убитият и двамата съпрузи, са се познавали. 35-годишният Кънчо Кънчев, който е разведен и живеел в Пловдив, дори имал някаква уговорка за среща със семейството и затова спрял на отбивката след Плодовитово в деня на смъртта си - сряда, 10 декември, малко преди 17 часа. Засега не е ясно какво е станало между тях след това, но последвали боричкане и смъртта на дистрибутора.

Той трябвало да зареди магазин в Чирпан с алкохол и кафе, но така и не пристигнал там. Чак към 1 часа през нощта шефовете му от голяма верига за хранителни стоки подали сигнал за изчезването му в чирпанската полиция. Униформените бързо открили лекия му автомобил с отворени врати на отбивка край Плодовитово на пътя за Чирпан, но край колата нямало никого. На сутринта, когато се развиделило, издирването продължило и не след дълго трупът на мъжа бил намерен в близката нива. Охранителните камери в Плодовитово показали, че той е минал през селото в 16,45 часа.

Още в началото на разследващите направило впечатление, че евентуалните убийци на Кънчев са пълни аматьори. Фаталният патрон, който причинал смъртта на мъжа, бил намерен под тялото му, наоколо се въргалял и пълнител за пистолет с 2 куршума. На местопроизшествието били открити и събути мъжки обувки. Станало ясно, че заподозрените се предвижват с лек автомобил \"Мерцедес\".

Според запознати, семейството на Галина и Огнян П. било пред развод, двамата живеели в отделни жилища. И двамата не били криминално проявени, и двамата са със средно образование. Една от версиите, по които работи следствието, е, че Галина може да се е познавала по-отблизо с жертвата Кънчев. По случая вече била разпитана и бившата съпруга на убития, която също живее в Пловдив.