Висока скорост и отнемане на предимство са причините за поредния кошмар на пътя, при който бяха ранени 5 човека между Пловдив и Брестник, сочат разказите на очевидци.

„Беемвето ме подмина поне със 120 километра в час, защото аз карах със 100 км/час. При изпреварването влезе в отсрещното платно, но не успя да се върне обратно, защото се появи джипа. Блъсна го, сузукито се преобърна няколко пъти и накрая спря на таван”, разказа пред TrafficNews.bg свидетел на катастрофата.

На шосето личат следите от спирачния път на беемвето, които не са много дълги. На мястото на произшествието веднага спрели няколко коли, за да помагат.

„Измъквахме хората през багажника. Беше ужасно. Те викаха от болка, а всички врати бяха блокирани. Наложи се да ги извадим отзад. Първо проверихме дали могат да се движат, за да не стане по-лошо”, разказа младеж, който спрял на мястото на инцидента, минута след сблъсъка.

„Вчера на територията на областта са станали 7 пътни произшествия с материални щети. Регистрирани са и 2 катастрофи със седмина ранени.”, съобщиха от полицията в Пловдив.

„Не карах бързо, най-много 80 километра. Той ми отне предимство”, заяви шофьорът на беемвето, който се е отървал само с уплах. Той обикаляше гол до кръста около потрошената си кола и се чудеше какво да прави. Ромите в беевето са от Злати трап. Линейка откара Славчо Чакъров, който след удара е със счупен крак и жена, която пътувала на задната седалка на автомобила.

Пътниците в автомобила са пловдивчани, които отивали да купуват грозде от масивите край Брестник. Зад волана на джипа е бил Димитър Киров, а неговият спътник с потрошената ключица се казва Атанас. Самоличността на третия спътник се изяснява. Минути, след като линейките откараха ранените, пристигна разплакана, съпругата на Киров. „Не знам какво се е случило. Мъжът ми звънна и само каза „ужасна катастрофа, идвай!”, разказа през сълзи жената. Спасителите от пожарната й помогнаха да намери ключовете и телефона на съпруга си.

Пристигнаха и една дузина роднини на ромите от беемвето. „Не е виновен нашия човек, отнели са му предимството”, защитаваха го те.

ВИДЕО ВИЖТЕ ТУК

TrafficNews.bg