"Омерзена съм! Изядох един тукат и паднах", каза пред репортер на TrafficNews.bg  лекарката от Спешна помощ  д-р Божидара Пеевска, която снощи бе пребита от роми в Раковски. За случая TrafficNews.bg писа първи. Пострадалата е д-р Пеевска е лекар с дългогодишен стаж, специализирана в областта на педиатрията. Тя е била дежурна тази нощ, когато на вратата на кабинета идва група роми от ромската махала в Раковски. Те водили със себе си дете, за което твърдели, че е пило от препарат.

Д-р Пеевска прегледала детето и го насочила за промивка на стомаха в друг лекарски кабинет на болницата, в която се помещава и Спешна помощ-Раковски и успокоила близките, че няма данни животът на детето да е в опасност.

Ромите обаче настояли тя да извърши манипулацията веднага и в този момент се нахвърлили върху нея. Лекарката е удряна в главата. Целият скандал е продължил около 5-6 минути, след което нападателите напуснали центъра за спешна помощ.

Вижте цялата история ТУК

„В това време се приближава от сянката един мъж, вероятно бащата и последва ударът в главата, обеците ми изхвърчаха, да чукна на дърво – жива съм”, разказва д-р Пеевска.

Това не е първият инцидент, който 65-годишната лекарка преживява. Преди време тя е била душена от недоволни близки на пациент по време на дежурство в "Столипиново". 

„20 дни бях синя! Няма държава, затова се случва такива работи”, разказва възмутена жената с 35-годишен стаж.

Тя има син, който учи медицина. Притеснява се, че и заради зачестилите случаи на побой над лекари, повечето млади медици ще предпочетат да работят в чужбина.

„В четвъртък пак съм дежурна, но нямам сили да отида, не от страх, обидно ми е”, каза още д-р Божидара Пеевска. 

TrafficNews.bg