Повече от денонощие полицията и специализирани сили издирват Стоян Зайков, заподозрян за убийството на 38-годишната Милена Шишкова. Тя беше открита простреляна до дома си в Костенец в петък сутринта.

Цяла нощ полиция, горски служители и барети търсиха Зайков, който и криминално проявен и осъждан. Блокиран беше голям периметър около Костенец, а полицаите проверяваха всички коли.

От МВР разпространиха негова снимка, с молба ако някой гражданин го види, да сигнализира веднага. Вече са постъпили сигнали на граждани, че е залебелязан около Елещица и Костенец. Но не са потвърдени.

Заподозреният не е осъществил контакт със сина си или бризките му. Днес в издирването му ще се включат и хеликоптери.

Милена и Стоян са били разделени, а синът им Стивън останал да живее с баща си. В петък сутринта в 8.00 часа именно 14-годишното момче не могло да се свърже с майка си по телефона и отишло до дома й. Там видял следи от кръв и счупен прозорец и звъннал на леля си Славяна Шишкова. Обадили се на тел. 112.

Полицията пристигнала на място. Служителите на реда открили собственичката на траурна агенция Милена простреляна с два куршума в главата и с вързани ръце близо до дома й.

Установено е, че по тялото е имало следи от насилие, затова разследващите смятат, че преди да е убие Стоян нанесъл побой на бившата си съпруга.

Сестрата на жертвата отрече да е имало любовен триъгълник, защото Милена нямала интимна връзка с никого. Според нея причината е, че Стоян не искал да се разделя със собственичката на траурна агенция.

Въоръжени полицейски екипи продължават да издирват убиеца от КостенецСтоян Зайков е в неизвестност повече от 12 часа

Вече 12 часа издирват Стоян от Костенец, МВР молят гражданите за съдействиеЗаподозреният за убийството на Милена е видян за последно снощи в 20:00 ч.