Полицията издирва 43-годишния Стоян Георгиев Зайков от Костенец, заподозрян за убийството на собственичката на погребална агенция Милена Шишкова, вече 12 часа. 

Той е в неизвестност от четвъртък вечерта в 20:00 ч. Тогава е излязъл от къщата на дядо си, където живее, и не се е прибирал, съобщи старши комисар Николай Спасов, началник на ОД МВР - София.

Няма данни дали мъжът е употребил алкохол или наркотични вещества.

Към момента се изготвя психологически места.

Повечето жители на квартала описват Зайков като брутален апаш, от когото е пропищял целият град. Съседите му пък твърдят, че не е такъв злодей, но рано е тръгнал по кривия път.

"Търсили сме на всички евентуални места, за които знаем, че може да се укрива. Продължаваме да търсим", каза още Спасов.

 

Старши комисарят отправи апел към гражданите да съдействат на МВР, ако видят заподозрения.

Не е ясно дали Зайков е въоръжен.

Убийството е извършено на мястото, където е намерено тялото - пред къщата на Шишкова. Жертвата е била сама вкъщи. 38-годишната жена е убита от упор с два куршума от пистолет.

Оръжието на престъплението все още не е намерено.

Кварталът продължава да бъде отцепен. Цялата областна дирекция е включена в издирването, специализирани сили от София също взимат участие.

"Има идея да използваме дори и хеликоптер", заяви комисар Спасов.

Градът е под засилено полицейско присъствие. Местните са силно притеснени от случилото се.

"Не изключваме възможността заподозреният все още да е в града", каза главен инспектор Петър Ценев, началник на РУ - Костенец.

Той обясни, че при претърсването на гората ще бъде използван целия ресурс на общината, както и на горското стопанство.