1,5 тона нелегална ракия разкри мобилна митническа група в бившата спиртоварна на Кирил Рашков в село Катуница, съобщиха за TrafficNews.bg от Агенция "Митници".
След проведено наблюдение и анализ митническите служители са проверили постройка на бившата спиртоварна, собственост и в момента на Кирил Рашков.

В помещението митническите служители са открили 24 бурета и бидона, пълни с общо 1,5 тона алкохол.

Взети са проби, които доказват, че откритият нелегален алкохол е ракия с алкохолен градус 63 %. Алкохолът е обезпечен и задържан в Митница Пловдив.

Работата по случая продължава.

Преди дни инспектори от НАП-Пловдив описаха нивите на Кирил Рашков и жена му Костадинка край спиртоварната им в пловдивското село Катуница. Наред с имотите, върху които има обезпечителни мерки за принудително събиране на данъци и осигуровки, в списъка за бъдеща продан са и бивши селскостопански постройки, които също са собственост на съпрузите Рашкови.

Припомняме, че известният като Цар Киро размаха среден пръст на протестиращите жители на Катуница, които се бяха събрали по време на едно от заседанията пред Съдебната палата в Асеноград. Там съдът трябваше да реши дали да пусне Кирил Рашков от ареста, заради здравословното му състояние. Неприличният жест беше провокиран след като тълпата от хора скандираше „убиец” по адрес на ромския барон.

TrafficNews.bg