11-годишното момиче от Бургас, намерено мъртво в асансьор, е било наръгано от 15-годишния си убиец след нелеп скандал къде да пушат наргиле. Това съобщи на брифинг шефът на полицията старши комисар Калоян Калоянов, часове след като се разбра за жестокото убийство, станало вчера в блок в "Меден рудник".

Той уточни, че тийнейджърът и момиченцето са се запознали преди няколко седмици в социалните мрежи. Разменили си телефоните и се срещнали. Все още не са ясни подробности какво точно се е случило, но то е било убито с един удар с нож в областта на шията.

15-годишният извършител, който до този момент не е имал криминални прояви, е бил задържан рано тази сутрин.

“Сигналът за престъплението е получен в 17,29 ч. Съобщено е за намерен труп. В началните часове изключително малко бяха изходните точки, от които можеше да тръгнем. Момичето беше без документи за самоличност, без телефон, без свидетели, без очевидци. Нямаше и установена връзка на това момиче с живущите в този или в съседния блок“, разказа старши комисар Калоянов, цитиран от Дарик радио. Той допълни, че при задържането на момчето днес са открити предмети, свързани с престъплението.

„На място бяха установени и вещи, собственост на убитото момиче, които са били за известен период от време при извършителя", каза още той, без да даде повече подробности.

Жертвата се казва Никол и съседи разказаха, че не живее в блок 108, където е станало убийството. Убиецът също не е местен. Предполага се, че двамата са били на гости на друг младеж, който го е издал, съобщи местният сайт "Флагман". Вчера около 17 часа комшии чули викове, но решили, че идват от площадката пред блока, където често играели деца.

Днес ще бъде повдигнато обвинение за убийство на извършителя, който е задържан за 72 часа. Зам.-апелативният прокурор на Бургас Йовита Григорова уточни, че за това престъпление законът предвижда от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или такъв без право на замяна, но тъй като той е непълнолетен, наказанието ще се редуцира на от 3 до 10 години лишаване от свобода, пише dir.bg. "Още веднъж апелираме - социалните мрежи, в които децата участват, да бъдат под по-строг контрол от страна на родителите”, заяви Григорова.