64-годишен мъж от Каспичан е задържан като заподозрян в извършването на тежкото криминално престъпление в града, за което вече ви информирахме. Малко след 9 часа днес 28-годишна жена от село Мадара е потърсила съдействие от служители на участък „Полиция“ – Каспичан, тъй като от два дни нямала връзка с майка си. След подадения от нея сигнал, тя и двама полицейски служители се отправили към дома.

При отварянето на входната врата са открити две тела. За случая веднага е уведомен административният ръководител на Окръжна прокуратура. При продължилия оглед на място са установени още двама починали. Жертвите са възрастно семейство на 81 и 70 години, и техните син и дъщеря, на 46 години и на 48 години.

В присъствието на съдебен лекар по телата им са открити наранявания, причинени от брадва. Тя е намерена и иззета от местопроизшествието. Образувано е досъдебно производство за убийство на повече от едно лице по особено мъчителен начин.

Множество процесуално-следствени действия са извършени в присъствието на директора на ОДМВР- Шумен ст. комисар Ялчън Расим, административния ръководител на Окръжна прокуратура - Шумен Маргарита Георгиева и дежурен прокурор.

Изяснено е, че между семейството и техен съсед имало роднински спорове. Със съдействието на „Специализираните полицейски сили“ при ОДМВР Шумен е проникнато в съседен имот, където е задържан 64-годишен, намерени са следи, съотносими към извършеното престъпление.

Работата по образуваното досъдебното производство продължава под надзор на прокурор от окръжната прокуратура. По информация на БНР жертвите са Георги Петров на 81 години, съпругата му Гуля на 70, синът им Веско на 46 години и дъщеря им Славка на 48. 

Заподозреният за четворното убийство в Каспичан - братовчед на жертвитeКлането е станало с кухненски сатър

Откриха 4 трупа в къща в Каспичан!Според първоначалната информация става въпрос за убийство