Бившият кмет на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев остава с постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". Това реши състав на Пловдивския окръжен съд, предаде репортер на TNS.bg

Няколко от протестиращите жители на Стрелча бяха в залата при четенето на решението. Те посрещнаха с аплодисменти решението на съдията Иван Бонев. Пред съда хора от събралото се множество благодариха на медиите за това, че заради тяхната намеса случаят е имал отзвук и се е стигнало до по-решителни действия.

Над 50 души от Стрелча се събраха пред Окръжния съд в Пловдив. Те дойдоха с подготвени плакат и табели с надписи „Педофилът Евстатиев – вън от Стрелча!”, „Никой не бива да бъде над закона, дори и да се казва Иван Евстатиев. Стрелча очаква справедлива присъда. Ще се борим!” „За мръсника Евстатиев – строга и справедлива присъда!”.

Бащата на изнасиленото момиче - Георги Белухов, по-рано днес разказа пред журналисти, че дъщеря му все още посещава психолог, но вече ходи на училище. Все още се страхува от влиянието, което има Евстатиев и от това да не го пуснат от ареста. Бащата сподели, че до този момент никой от семейството на Евстатиев не се е свързвал с него, но след самото деяние самият Евстатиев е звънял на семейството.

По-рано днес бащата заяви, че вярва в справедливостта на съда и смята, че Евстатиев няма да излезе от ареста. Според него, а и според другите протестиращи тук, Евстатиев е добър актьор и се преструва на болен. Самият Иван Евстатиев днес не бе в съда.

Снимка: архив

Още новини четете ТУК

TNS.bg