Автобус №11 се натресе на две коли в Пловдив и предизвика ламаринено меле. За щастие няма сериозно пострадали. Инцидентът стана малко преди 20 часа на моста на Герджика, срещу спирката, на която гръцкият студент Христос Боскос помля ученичката Катерина Матеева. Очевидци коментираха пред БЛИЦ, че рейсът, който бил полупразен, е виновен за случилото се. Според тях шофьорът се е движил в крайна дясна лента без да намали, въпреки че светофарът е светел в червено.

Той вижда спряло пред него „Ауди” и за да не се удари в автомобила, извърта волана и навлиза в съседното платно. Така удря спряла също на светофар баничарка. В шок е пътничка в една от колите. На мястото пристигна полиция.

Спирката е наречена от пловдивчани злокобна, защото през месец май гръцкият студент Христос Боскос влетя в нея и помля 16-годишната ученичка Катя Матеева.

Момичето претърпя куп сложни операции и все още се лекува. При инцидента бяха счупени краката на девойката. Боскос пък е на свобода под парична гаранция. Очаква се в скоро време процесът срещу него да стартира.

 

Снимка: Blitz.bg