Голям протест се провежда в момента в градчето Дуисбург в Германия заради починалия Рефат Сюлейман. Близки, приятели и колеги на пловдивчанина са се събрали пред завода Thyssen Кrupp, където на 17 октомври бе открито тялото му.

Както TrafficNews съобщи, според аутопсията 26-годишния Рефат се е задушил с лепкава субстанция, докато е почиствал басейн, дълбок няколко метра. Все още няма доказателства за намеса на други лица, а обстоятелствата ще бъдат разследвани допълнително, съобщиха от местната полиция.

Загиналият, който работил към подизпълнител на обекта, беше в неизвестност от 14 октомври, а тялото му бе открито четири дни по-късно.

Мащабна издирвателна операция с полицейски хеликоптери, лични кучета за проследяване, дронове и подкрепата на охраната на завода първоначално беше неуспешна. В понеделник вечерта тялото е изплувало на повърхността, когато служители са напълнили басейна.

Въпреки изявлението на полицията, близките на Рефат продължават да твърдят, че има намеса на друго лице, и смятат, че е бил убит. По тази причина стотици близки, роднини и приятели излязоха пред фабриката. Те настояват за повече информация по случая.

Пловдивчанинът Рефат се задушил, докато почиствал басейн в ГерманияОбстоятелствата продължават да се разследват

Разглеждат две версии за смъртта на Рефат от Пловдив: Злополука или самоубийство?Близките му продължават да твърдят, че е бил убит