44 са задържаните с полицейски заповеди след масовото сбиване между два ромски клана в карловското село Розино днес. Образувано е досъдебно производство, съобщават от полицията. За осигуряване на обществения ред в селото са ангажирани служители от РУ Карлово и сектор Специализирани полицейски сили. Към момента обстановката е спокойна. В масовото меле обаче има потрошени превозни средства и изпочупени прозорци на къщи.

Конфликтът избухна още снощи, когато около 17 часа хора от рода Сребреви нападнаха с пушки, колове и камъни фамилията Ескендерови. Днес напрежението е ескалирало. В махалата в имало стрелба, хвърляни са камъни и е имало заплахи с хладни оръжия, твърдят очевидци. Масовият бой се е пренесъл от къщите на улицата, като за известно време се наложило и затварянето на главния път заради боя между двата клана.

Ново страшно меле в Карловско! 44 души в арестаСело Розино обсадено от жандармерия

Ромски кланове пак заформиха здраво меле в карловско село! Двама са тежко ранени, още 4-ма в болница15 души са задържани - шест от тях са от рода Сребреви, двама са от Ескендеровите

Както TrafficNews.bg съобщи ново голямо меле избухна между двата враждуващи ромски клана в карловското село Розино. По наша информация в ареста се намират 44 човека, които са задържани от силите на реда. В махалата в имало стрелба, хвърляни са камъни и е имало заплахи с хладни оръжия, твърдят очевидци. Истински погром е имало в къщи, принадлежащи на един от ромските кланове.

Конфликтът избухна още снощи, когато около 17 часа хора от рода Сребреви нападнаха с пушки, колове и камъни фамилията Ескендерови. Тогава бяха ранени трима, а в ареста попаднаха 8 души. Шестима от тях са рода Сребреви, двама са от Ескендеровите. Днес обаче напрежението е ескалирало. Масовият бой се е пренесъл от къщите на улицата, като за известно време се наложило и затварянето на главния път заради боя между двата клана. В този час задържаните се намират в районното управление на Карлово, а ситуацията в селото е спокойна. За сигурността се грижат екипи на жандармерията. Заради конфликта в Розино насроченият протест в Кърнаре тази вечер е бил отменен.