Преди време едно паркомясто стана повод за убийство в София. Днес една цигара разпали истински екшън в Тракия.

Близо до СОУ "Свети Софроний Врачански" през междучасието, пушачите излизат извън училището, където необезпокоявано могат за утолят никотиновия си глад. Група момчета от СОУ-то искат цигара от връстник, който ги разочарова с отказ. Последва физическа саморазправа, заради упорството на момчето да им даде цигара. Свидетели на случката разтървават младежите. Набитото момче звъни на баща си, който мигновено се отзовава на мястото, предаде от мястото репортер на TrafficNews.bgСитуацията се премества пред кино Фейсис, където бащата намира побойниците и се нахвърля върху тях. 

Родителят на набитото дете е от турски произход, това разбрахме по виковете на турски език по адрес на групичката младежи. Бащата се нахвърли върху едно от момчетата, залитна и падна на земята. Това даде идеална възможност на момчето да избяга. След като видя, че няма как да го настигне, мъжът се нахвърли върху друго момче, което се оказа случаен минувач. Хора се втурнаха да разтървават разгневения родител, който искаше да отмъсти за тормоза над сина му.

След кратък урок по морал на турски, бащата се качи в автомобила си и отпраши заедно със сина и дъщеря си. Тук историята приключва, за щастие без ранени. 

Неделин Петров