В полицията продължават да постъпват сигнали от хора, които твърдят, че са засекли френската гражданка от ирански произход Езида Елхам и румънецът Мимо Попеску.

Всеки един от тях се проверявал, но от ОДМВР в Бургас отказват коментар дали при някоя от постъпилите информации е установено, че става въпрос за най-дирените хора в държавата.

Липсва потвърждение и относно разпространения във вторник сутринта запис от камера на магазин в Слънчев бряг, "прихванала" двойка със сходно описание, пише „24 часа“.

Най-големият черноморски комплекс е едно от вероятните места, където Елхам и Попуску са пребивавали. Предполага се, че те са нощували във или в близост до курорта. Десетки полицаи в събота и неделя за обиколили всички места за настаняване в комплекса и са проверили регистрите.

В проверката са включени и търговски обекти. Напрактика обаче е невъзможно контакт да бъде осъществен с всички търговци, тъй като на територията на курорта те са хиляди. На този етап не е потърсено съдействие от ръководството на "Слънчев бряг" АД. Дружеството е собственик на инфрасруктурата, както и от на системата за водеонаблюдение.
Прегледани са били записите на няколко основни хипермаркета.

Според проверка на не са иззети записите от системата за видеонаблюдение, с която е опасан комплекса. Едно от обясненията е, че за преглеждането на записите е необходим много голям ресурс от време и хора, другата - че вероятността дирените да са запечатани на тях е много малка.

Няма данни за задържани във връзка с акцията по издирването на чуждата двойка.