Цялото Изпълнително бюро на БСП ще подаде оставка заради загубата на парламентарните избори, но не и председателят Корнелия Нинова, обяви самата тя на брифинг.  Тя каза, че ще се свика Национален съвет, който да избере ново ръководството на партията.

„Аз няма да подавам оставка, бях избрана само преди 6 месеца. Предстои формирането на парламента, а може да се наложат и предсрочни избори, не може да оставим партията без председател”, каза Нинова. Тя допълни, че оставката ѝ е била поискана от един от членовоте на Изпълнителното бюро, но отказа да коментира подробности. "От опит казвам, че знам какви процеси следват след оставка на председателя. Не бих рискувала да хвърля партията в това. Какви мерки ще вземем е въпрос на вътрешнопартийна връзка", обясни Нинова. 

Тя заяви, че няма да подкрепи правителство на ГЕРБ и Бойко Борисов с експерти или политици. Всяка друга опция ще се дискутира между членовете на партията, преди да бъде обявено решение. 

„Народът ни нареди така, че без БСП не могат да се вземат съществени решения.  За съжаление, след икономическа и социална криза влизаме в политическа. Трябва да разсъждаваме трезво”, каза Нинова.  Тя каза, че целта пред БСП е била първа политическа сила, а дори са отстъпили второто място, като това е тежка загуба за партията. Нинова бе категорична, че загубата не се дължи на твърде позитивната предизборна кампания на партията.

„Отчитаме загубите, гледаме напред.  Повечето български граждани гласуваха срещу всички партии в сегашния парламент, възприети сме като статуквото, това ни е грешката – не успяхме да докажем, че сме алтернатива и опозиция”, каза още лидерът на БСП.