Бившата главна счетоводителка в общинско дружество “Пазари” – Благоевград Достена Хайдушка е загиналата жена в село Долно Лешко. Трагедията стана завчера около 19,00 часа във вилната зона в благоевградското село, в частен имот, съобщава Struma.bg.

63-годишната жена е притисната в гърдите от миниван, който бил паркиран в двора и запален от внучето й. След инцидента от полицията съобщиха, че 3-годишното момченце влязло незабелязано в лекия автомобил “Тойота Корола”, паркиран с неработещ дигател. Ключът бил оставен на контакта, а автомобилът е бил на скорост.

Детето завъртяло контактния ключ и запалило колата, която потеглила по наклона и притиснала баба му. Фамилията, която е от благоевградския кв. “Грамада”, отишли на вилата си в село Долно Лешко да приберат реколтата от ябълки.

Свидетели на нещастния случай станали съпругът на загиналата Достена – Валери, и синът й. Трупът е транспортиран за извършване на аутопсия от съдебен лекар.

Установено е, че фаталният край е настъпил от травма в гръдния кош. Служители от полицията изясняват обстоятелствата, довели до трагичния инцидент, за случая е уведомена и Окръжна прокуратура – Благоевград. Черната вест потресе жителите на село Лешко и близки на фамилията в Благоевград. Загиналата Достена Хайдушка се пенсионирала миналата година. Съпругът й Валери е пенсионер от Енергото.

Детето, прегазило баба си с кола, само врътнало ключа на стартера СНИМКАТойотата била с неработещ двигател, оставен ключ на контакта и оставена на скорост