От 7 септември, когато по-голямата част от хората ще приключат с почивката на море, ще бъдат възстановени ремонтите по автомагистрала „Тракия“, съобщи  Агенция „ Пътна инфраструктура”. През следващия месец ще се работи в лявото платно на моста при 9-ти км, дясното платно на моста над река Тополница при 77-и км, директното трасе от км 75-и до 81-ви в посока София-Пловдив и около 1 км в ляво и дясно платно на пътен възел „Пазарджик“ при 90-и километър. До края на строителния сезон ще е готов и виадуктът при 67-и километър на АМ „Тракия“, на който се изгражда изцяло нова връхна конструкция.

На 1 септември пък започва превантивният ремонт на около 30 м от АМ „Хемус“ в участъка Шумен - Варна. На територията на област Шумен ще се обновяват около 18 км, а на територията на Варненска - близо 12 км. Първият участък, който ще се ремонтира е дясното платно на магистралата - от пътен възел „Каспичан“ при км 362+589 до бензиностанцията при 369+320. 

По време на ремонтните дейности в този участък движението ще се осъществява двупосочно в лявото платно в посока Шумен. Алтернативен маршрут е път I-2 Каспичан - Нови пазар - Ветрино.

В момента на АМ „Хемус“ продължава ремонтът на виадуктите „Бебреш“, „Елешница“ и на съоръженията между тунелите „Ечемишка“ и „Топли дол“.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg