В следващите 6 години ще бъдат ремонтирани 168 детски площадки на територията на район "Младост" в София, съобщава сайта на кметството. Част от тях имах нужда от ремонт при някои частичен, при други основен. 

От отдел "Екология" в Общината вече са направили оглед и оценка, на базата на които са изготвили график коя детска площадка кога да бъде рмеонтирана. От миналата година до сега са поправени 21 детски площадки, а новоизградени има 4. 

В столицата проблемите с площадките за игра са не един и два. Жителите на кварталите често негодуват, че те не стигат за децата в района. От друга страна, дори да ги има, често площадките се превръщат в място за разходка на кучета или паркинг. Друг проблем е безопасността. Немалко от детските площадки са с остарели катерушки, бетонни настилки, ръждясали пейки и люлки. Трети проблем е косенето и обезпаразитяването през лятото.

Столичани често споделят снимки на обраснали в треви детски площадки, които през лятото са потенциално място за развъждане на кържели и други насекоми.