„Турция не е коректен партньор, а рекетьор. За съжаление рекетьорът успя да постигне своите цели. Тя получи награда за това, че е главен отговорник за събитията в Сирия, Саудитска Арабия и САЩ”. Така независимият депутат Велизар Енчев коментира пред Нова тв постигнатото споразумение между Европейския съюз и Турция за бежанците.

„Ако Турция бъде приета в Европейския съюз, България трябва да излезе от него”, категоричен бе Енчев.

Той влезе в остър спор с Георги Коритаров, който го обвини, че иска да си спечели евтини дивиденти, критикувайки с „неадекватен епитетен инструментариум” случващото се в Брюксел. Според него Турция преди всичко получи политическо признание за усилията си да бъде фактор за сигурност.

На това Велизар Енчев отвърна със съвет към Коритаров да приеме исляма. Повод за нападките стана твърдението му, че тази религия е нещо нормално и дори и Лев Толстой в края на живота си се е обърнал към исляма.

„Ето, г-н Коритаров, значи е време вие да се обърнете към това учение”, заяви Енчев. Той допълни още, че му е омръзнало да слуша твърдения от човек, който „адвокатства на Ердоган”, а Коритаров от своя страна го нарече „адвокат на Путин”. Накрая независимият депутат заяви, че с журналиста ще се видят в съда.

Още новини ТУК

TNS.bg