През нощта от запад на изток ще настъпи разкъсване и намаление на облачността. Облачно с превалявания от дъжд ще остане времето в югоизточните райони. Минималните температури ще бъдат между минус 1 и 4 градуса. По-високи до 8 градуса ще бъдат температурите в югоизточните райони.

След полунощ валежите навсякъде ще спрат. Вятърът в западните и централни райони ще отслабне. В югоизточните райони ще продължи да духа умерен югоизточен вятър. Утре през първата част от деня ще има разкъсана облачност до слънчево време.На места видимостта ще бъде намалена. Максималните температури ще бъдат между 10 и 15 градуса, а в югоизточните райони с градус-два по-високи. Привечер вятърът ще се ориентира от североизток , ще се усили и с него ще нахлува студен въздух. Температурите ще се понижат.


Времето в петък до обяд ще е с разкъсана облачност и без валежи. Към обяд облачността отново ще се увеличи, вплътни и ще завали дъжд в Южна България. Вятърът ще се преориентира от североизток и ще започне да нахлува студен въздух. Валежите с прекъсване ще продължат и през нощта. По високите полета над 600 – 700м и планините валежа от дъжд ще преминава в сняг.

TrafficNews.bg