На брифинг в парламента Валери Симеонов посочи, че Патриотичният фронт ще проведат среща в петък с премиера, финансовия- и транспортния министри за БДЖ. Той уточни,че коалицията, която подкрепя правителството, не е съгласна с взетото решение за спирането на 38 влака, защото железниците изпълняват социална функция. Според него правителството трябва да изработи цялостна стратегия за развитието на жп транспорта.

Според Симеонов спирането на пътническите влакове е представено под формата на някаква реформа и не е допустимо да се извършва по средата на зимата без алтернатива за придвижване, анализ или обществено обсъждане.

По думите му задължение на министър-председателя, на финансовия- и на транспортния министри е да се възстанови движението на спрените композиции и да осигурят необходимите средства.

"Продължаващата охрана от страна на НСО на Ахмед Доган струва на държавата колкото 2-3 влака, а парите, които парламентът отпусна на НСОм са толкова, колкото трябват на БДЖ", изчисли Валери Симеонов.

Стана ясно и че е внесен законопроект за промяна на Закона за обществените поръчки за изграждането на защитни заграждения на границата ни с Турция.

TrafficNews.bg