Пушенето в пловдивските заведения продължава с пълна сила, сигнализира читател на TrafficNews.bg, който ни изпрати снимки на едно от най-посещаваните заведения в Пловдив.

„Аз съм непушач и ми е адски неприятно, когато около мен всичко е в цигарен дим, без значение колко добра е вентилацията на съответното място. Не случайно има забрана за тези неща, която не се спазва дори и през деня. За вечерта след 22 часа на всички ни е ясно, че почти няма заведение, в което да не позволяват да се пуши, но до скоро поне през деня беше забранено. Аз това го отчитам на факта, че проверки се правят все по-рядко”, пише в писмото си до нас читателят ни.

Във въпросното заведение днес в по обед се е пушило на 7 от 9 пълни маси с хора. Сред пушачите е имало и такива с пури. За пепелник се използвали вази за цветя и свещници, които били наполовина пълни с вода. 

Припомняме, че забраната за пушене на обществени места не е отменена, а проверки по заведенията вероятно се правят все по-рядко, а санкциите вероятно не са толкова солени, щом все се намират такива, които си позволяват да я нарушават. 

Вижте същата нередност и в други пловдивски заведения, където наши репортери специално проверяваха за това! 

TrafficNews.bg