На организирания за трета поредна година шахматен турнир от Общински съвет по наркотични вещества /ОСНВ/ с Превантивно–информационен център /ПИЦ/ - Пловдив участие взеха ученици от 10 пловдивски училища във възрастова група 8-12 клас, както и деца и младежи от Шахматен клуб „Пловдив“.

След близо 5 часа в оспорвани шахматни двубои и показана висока класа на участници и съдии, бяха излъчени победители в 8 категории. Състезателите се бориха в шест категории за индивидуално класиране: деца до 10 г., деца до 12 г., ученици от 8-ми клас, 9-ти, 10-ти, 11-ти и 12-ти клас и две категории за отборно класиране по училища: ученици 8-9 клас и 10-12 клас.

В отборното класиране I-во място зае отбора на ЕГ „Пловдив“, II-ро място – ПГЕЕ – Пловдив и на III-то НХГ „Цанко Лавренов“ – Пловдив. Турнирът за Купата на Общински съвет по наркотични вещества с Превантивно–информационен център се ръководеше от професионални съдии от Шахматен клуб „Пловдив“ с главен рефер МС Илияна Полендакова – международен съдия на ФИДЕ.

Целта на мероприятието е да се покаже една различна алтернатива на младите хора за уплътняване на свободното време, чрез интелектуална, спортна и творческа ангажираност в борбата с наркотичните и Психоактивни вещества.
За всички участници в шах турнира бяха подготвени награди – индивидуални и отборни.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg