Майката на прегазения Петьо в Панагюрище потвърди, че действително е имало искане от Окръжна прокуратура-Пазарджик за ексхумация на тялото на детето, тъй като в аутопсията имало сериозни пропуски, както TrafficNews.bg ви съобщи.

„Обадиха ни се от Окръжна прокуратура-Пазарджик и изискаха това. Съпругът ми и адвокатката ни ходиха там. Но ние отказахме”, обясни тя и добави, че заради наказанието на Пъков – по-малко от 6 години в общежитие от отворен тип, не си заслужава да се осквернява паметта на детето. По случая им се обадил лично Сотир Цацаров, за да им се извини.

Ако шофьорът Цветан Пъков е карал със 78 км/ч, няма как да влачи малкия Петьо от Панагюрище 70-80 метра. Това каза пред бтв бащата на 6-годишното момченце, което загина на 14 април, Петър Гевечанов. „Щеше да спре на 2-3 метра”, смята той.Почернените родители Петър и Десислава Гевечанови коментираха експертизата, според която Пъков е карал джипа си със 78 км/ч, както и внесения обвинителен акт срещу него. „Да не се съди за убийство по непредпазливост, а да се оцени, че е карал над допустимата скорост – почти още толкова”, настоява бащата.

Семейството отрече твърденията на адвоката на Пъков, че бизнесменът се е опитал да помогне на блъснатия Петьо. „Седеше, переше си ръцете, говореше по телефона. Поискахме разпечатка да видим с кой е говорил, дали е звънял на 112. Но и той самият бил казал, че звънял на приятелката му, не знаел в този момент телефона на бърза помощ”, разказа Петър.

Повече за искането на прокуратурата ЧЕТЕТЕ ТУК!

TrafficNews.bg