Заради засилените мерки за сигурност и щателните проверки на пътуващите през Дунав мост при Русе времето за преминаване се удължава с близо 30 минути. Така от момента на плащане на таксата за моста до последващата гранична проверка на документите от другата страна на моста, трябва да се предвидят минимум 60 минути, предаде БТВ.

При проверката шофьорът на лекия автомобил трябва да показва и малкият талон на превозното средство за сверяване на данните. Товарните отделения на микробуси и малки камиони също подлежат на проверка и визуален контрол от граничните власти.

Забавянето е както заради щателните документни проверки, така и заради продължаващия ремонт на моста при Русе. Опашките от тирове от двете страни на съоръжението са километрични, като от румънска страна те са по-големи и достигат около 5 километра.

Ремонтните дейности са в дясната лента в посока Румъния, като вече е приключило поставянето на носещите бетонните плочи и остава полагането на последния слой асфалт.

Предстои демонтирането на старите метални перила и заваряването на новите предпазни мантинели.

Работи се по металната конструкция в последните 80 метра с границата с България, където се намира подвижната секция на моста. Очаква се ремонтът да приключи до края на април.

Още новини вижте - ТУК

TNS.bg