Специализираната акция, при която бяха задържани 7 души в петък през нощта в дискотека „Плаза” е подготвяна два месеца и ударът е насочен към дилъра, а не към заведението. Това обяви директорът на СДВР Младен Маринов в ефира на БТВ.

Той уточни, че задържането на дилър в заведение е трудна операция, защото на входа на тези заведение има охрана. В петък вечерта в дискотеката са влезли полицаи като клиенти – без оръжие, и именно те са задържали пласьорите на наркотици и техни клиенти.

„знаете, че това пространство (пласирането на наркотици) не търпи вакуум – има търесене и винаги ще се намерят лица, които да предлагат”, коментира директорът на СДВР.

На въпроса проверява ли се информацията, че полицаи от 7 РПУ са покровителствали разпространението на наркотици в дискотека „Плаза” Младенов отговори, че всеки подобен сигнал се проверява от дирекция „Вътрешна сигурност” към МВР.

Младен Маринов призова граждани и собственици на заведения, които имат информация за пласиране на дрога, да подават информация в СДВР.

Той напомни, че скоро бяха задържани двама полицаи за продажба на наркотици. Те все още са в ареста и ще бъдат уволнени, уточни директорът на столичната полиция.

Таксиметровият шофьор, който миналата седмица уби 29-годишната си приятелка в София, предизвика катастрофа и после избяга, все още се издирва. По информация на полицията той не е преминал границата.

Директорът на СДВР обяви още, че кризата с нелегалните мигранти в София е овладяна и към момента ситуацията в столицата е спокойно. Преди дни са задържани в София 30 нелегални мигранти, съобщи той.

Още новини ТУК

TNS.bg