След репортаж на TrafficNews.bg, събарят изопставен павилион и миризлива спирка на улица "Юндола" до Математическата гимназия. Постройката от много време се ползава като контейнер за отпадъци и тоалетна, което предизвика и недоволсвото на гражданите.

Рано сутринта в понеделник работници започнаха демонтирането на постройката, която е собственост на „Градски транспорт“,обявиха от Администрацията на район „Западен“.  Според живущите в непосредствена близост до спирката лятото от нея се носи непоносима смрад, а купищата боклуци представляват сериозна опасност за възникването на зарази. Кметът е създал специална комисия, която е преценила, че постройката представлява опасност за живеещите наблизо и е разпоредено тя да бъде демонтирана, а теренът под нея – разчистен. 

„Заповедта е издадена преди два месеца. След премахването на павилиона тук на това място ще направим градинка с пейки, за да може хората да има къде да почиват“, заяви кметът Димитър Колев. Той допълни, че се предвижда и засаждането на борчета и цветя, които да направят мястото значително по-привлекателно. 

TrafficNews.bg