Непотвърден сигнал за готвен атентат край хотел "Плиска" е публикуван на страницата на Американския държавен департамент във Facebook, съобщи Нова тв. Съобщение на официалната страница във Facebook на Американския държавен департамент предупреждава за непосредствена заплаха за автобус или автобуси, които минават покрай бившия хотел “Плиска” на бул. “Цариградско шосе” в София.Гражданите на САЩ са посъветвани да избягват района и да търсят друг вариант за транспорт.

Нова телевизия не може да потвърди истинността на това съобщение, което изглежда по-скоро фалшиво заради линка в него, който на пръв поглед изглежда като легитимен за сайта на Държавния департамент, но завършва с .sbu вместо с .gov.

Кореспондентът на Нова в САЩ Ясен Дараков се свърза с говорителя на Американското посолство в София, но от там заявиха, че не знаят нищо. Ангажираха се да проверят публикацията и ще дадат информация.

В МВР няма констатирана конкретна заплаха, в което и да е място в София, която да застрашава живота на гражданите”, заяви главният секретар на МВР Георги Костов пред Нова.

"След атентатите в Брюксел и след призива на МВР към гражданското общество да обостри своята бдителност има множество сигнали за потенциална заплаха”, обясни той.  Костов подчерта, че сигналът за заплаха около „Плиска” е бил подаден на тел. 112.

TNS.bg

Още новини вижте - ТУК