Фирмата, изпълняваща проекта Воден цикъл в Кършияка, е санкционирана с предписания заради мръсотията и разбитите тревни площ и и велоалеите по булевард „Васил Априлов”. От Общинският инспекторат са съставили предписание на  „Европейски пътища” АД да възстанови всички щети по инфраструктурата до строителния обект.

Припомняме, че багери се позиционираха върху парка срещу номер 146 на булеварда, а тръби се търкалят до единствената кучешка площадка в района. Веоалеята е останала блокирана заради строителните дейности, както и тротоарът.

Парк в Кършияка се превърна в строителна площадка, багери се настаниха върху велоалеяФирмата ще се задължи да възстанови предишния облик на парка, тротоара и велоалеята

Улица „Петър Шилев”, която се явява продължение на булевард „Дунав”, е разкопана и е непроходима. Точно до кръстовището с булевард „Васил Априлов” тече ремонт, свързан с Водния цикъл в града. Това е една от възловите точки, по които се работи в карето в квартал Захарна фабрика. Машините обаче са позиционирани в зеленото пространство на булевард „Васил Априлов”.

След проверка на пловдивското ФБР, водач на един от багерите е санкциониран с акт. Тежката машина е разбила част от велоалеята на булевард „Васил Априлов”, както и ревизионна шахта.

От Общинския инспекторат, в лицето на директора – Борислав Димов, заявиха още, че на фирмата изпълнител „Европейски пътища” АД са съставени три предписания. Едното е за възстановяване на всички увредени зелени площи и велоалеи, като това ще стане за тяхна сметка. Другите две предписания са за запрашаване на терените около строителните обекти – този на улица „Петър Шилев” и на втората точка по Водния цикъл, която се намира на кръстовищата между улиците „Полк. Дрангов“ и  „Средец”.