Непривично безлюдно за този курортен сезон е в неголемите български градчета, разположени на черноморското крайбрежие: собствениците на хотелите, по-голямата част от които стоят полупразни, се оплакват от липсата на туристи, коментира статия, публикувана в руския вестник „Правда“.

Според авторът на материала, „особено тъжно“ е положението по северните части на крайбрежието. За пример е посочен хотел в Кранево, който е двукорпусен, а в момента обслужва не повече от 40 души.

„Наскоро намалихме цената до 15 лева на вечер, и дори и така няма желаещи. А ако има и се появят, те искат за тази сума да получат обслужване „all inclusive”, цитира статията оплакването на български хотелиер.

Статията се позовава и на изказване на кмета на Кранево Румен Николов, който отбелязва, че броят на туристите е намалял пет пъти. „Всяка година ние провеждаме 5-6 детски фестивали, а тази проведохме само един и то с камерното участие на не повече от 500 деца“, тъжно коментира Николов.

Според кмета, основна причина за отсъствието на туристи е кризата в Украйна. Той се надява, че до септември ще се проявят клиенти и ще спасят сезона от окончателен провал, пише още авторът.

Собствениците на малки хотели, веднъж осъзнали, че туристи от Русия и Украйна няма да дойдат, са започнали масово да канят гости от Полша, Чехия, Румъния, Унгария и дори Армения. Но времето лети бързо и летният туристически сезон вече е към средата си. Ето защо надеждите, че сезонът ще се окаже повече или по-малко успешен, са все по-малко, заключава руският журналист.

ОЩЕ НОВИНИ - ТУК

TrafficNews.bg