Радев покани президента на РСМ Гордана Силяновска на посещение у нас. Поканата той отправи от Ватикана, където е на посещение. България очаква час по-скоро промяна в реториката на Северна Македония и най-сетне - прекратяване на езика на омразата, заяви още държавния глава.

"Република Северна Македония трябва да покаже, че наистина желае да е част от Обединена Европа като изпълни всички изсквания за членство, както е направила всяка страна от Европейския съюз", коментира Радев.

Румен Радев е начело на българска делегация във Ватикана в навечерието на празника на Светите братя Кирил и Методий. По-рано днес той беше приет на аудиенция при папа Франциск. По същото време във Ватикана е и делегация на Северна Македония, водена от Гордана Силяновска - Дафова.

От думите на Радев стана ясно, че Силяновска е отправила покана за среща към българския държавен глава в Рим, но графикът му е твърде натоварен. Той определи стремежът за диалог като положителен знак и заяви, че предстои да покани президента на Северна Македония в София.