Преди няколко дни правосъдният министър Христо Иванов заяви, че ВСС се е превърнал в една „трансмисия за търговия с дела”. Последваха обаче искания за неговата оставка. Освен това Иванов е в конфликт и с главния прокурор Сотир Цацаров за различията относно реформите в съдебната система. 

"Наслушах се на хора от статуквото, които повтарят, че съдебната реформа трябва да доведе до по-бърз процес. Целта й е да пребори големия проблем на българското преавосъдие, а той се нарича мафия и корупция, а не бавен процес”, заяви председателят на ДСБ Радан Кънев в сутрешния блок на нова.

Той застана зад думите на правосъдния министър, че ВСС е опънал чадър над „язвата” в Софийския градски съд Владимира Янева. 

"ВСС е едно от местата, където се окопава мафията и което брани корупцията в съдебната система”, на мнение е Кънев.

"Докато няма независим прокурорски орган, който да се занимава с това да разкрие истината и да я представи на съда, за да имаме накрая съдебно решение с мотиви, което осъжда лидери на мафията, не мога да назовавам имена”, допълни той.

По повод публикацията във в. „Труд” за злоупотреба в правосъдното министерство с обществена поръчка за климатици и последвалата проверка на прокуратурата, Радан Кънев коментира, че се създава медийно-прокурорска интрига, която е „абсолютно куха, за да се удари политиката на един министър в един много важен момент”.

"Прокуратурата трябва да работи като най-важната институция в държавата, а не да работи като черна пиар агенция”, заяви Кънев. 

Още новини ТУК

TrafficNews.bg