„Днес малкият и среден бизнес се обедини срещу сатрапските мерки на този здравен министър“. Тези думи огласяват пощада пред Народното събрание.

Хиляди блокираха движението пред паметника на Цар Освободител, където в момента се реализира национален протест с огромни мащаби от представители на редица сектори от бизнеса в страната.

Ресторантьори, таксиметрови фирми, превозвачи, работещи в сферата на туризма, културата, детски центрове негодуват срещу мерките, които се прилагат за ограничаване разпространението на COVID, като се зарекоха, че ако до 24 часа заповедта не бъде отменени, ощетените ще започнат блокиране в цялата страна.

Протестиращите запазиха и едноминутно мълчание в почин на „убийството на малкия и средния бизнес“ в страната.

"Кацаров, позор, оставка и затвор". С тези викове шествието пое по жълтите павета в посока сградата на Министерски съвет. Тълпара от хора обаче не спря там, а продължи хода си към Министерството на здравеопазванто. 

Продължават да идва още и още тълпи на подкрепящи протеста. Засега митингът запазва добрия тон и остава мирен. Очевидци споделят, че присъстващите наброяват близо 10 000 души. 

Бизнесът въстана! Политици се опитват да яхнат протеста, недоволните ги гонятХиляди вече се стичат пред Народното събрание

Момче припадна на протеста в СофияПолицаи го извадиха от митинга, линейка пристигна на мястото