С поредица от протести започна 29-годишнината от началото на Прехода. Пред Министерския съвет в София започна протест срещу управлението на страната. А датата 10 ноември е избрана умишлено.

Протестиращите блокираха движението по бул. "Дондуков" и със скандирания и плакати поискаха оставка на правителството. Протестиращите настояват за референдум за по-високи заплати, по-високи пенсии и по-висок икономически растеж.

Един от организаторите на протеста е политикът Александър Томов, който обясни пред Bulgaria ON AIR какви са исканията и предложенията на протестиращите. Той и екипът му са подготвили програма за ускорение на българското развитие.

"Силно обезпокоени сме за съдбата на страната. При тези параметри на Бюджет 2019 България се оказва в абсолютното дъно на Европа. При такова дъно на пенсии, заплати, производителност, износ все повече българи ще напускат България, принудени от икономически реалности", заяви Томов.

"Правителството отказва да приеме различни модели, различна политика. Днес хората спукаха балоните на бюджета, той наистина е балон", каза още бившият вицепремиер.