Сигнал за непростима жестокост към куче бе разпространен в социалните мрежи. Малко кученце е било пребито почти до смърт и оставено да умре от раните си във вход на жилищен блок в Пловдив.

Пловдивчанин го открива в безпомощно състояние и взема спешни мерки за спасение и стабилизиране на животното в клиника. Към момента кученцето се чувства много по-добре, но е преживяло ужасно страдание и шок.

Пловдивчанинът търси любвеобилни хора, които да дарят палето със здрава семейна среда и грижи.

Ето какво разказа мъжът спасител в профила си в социалните мрежи:

"Това куче го намерих във входа на блока свито и треперещо. Ветеринарните лекари казаха, че раните са причинени от човешка жестокост.

Кучето е много слабо, гледа виновно и като го прибрахме буквално се беше предало – не реагираше при манипулации, и инжекции. Два дни почти през цялото време спеше. Най вероятно е било домашно, защото има хигиенни навици и чака разходките, за да ходи до тоалетна.

В момента кучето е временно прибрано в къща (вътре в къщата) и му се провежда лечение с антибиотици, и нужните медикаменти за заздравяване на раните. До няколко дни кучето ще е абсолютно здраво. На около 4 месеца е.

Много е любвеобилно и добро. Позволява да му вземем храната докато се храни и дори не ръмжи. Доста е наплашено от коли и мъже (вероятно раните са причинени от мъж). Кучето има паспорт, обезпаразитено е външно и вътрешно.

Кучо си търси човек, когото да обича, и който да обича него. Вярвам, че ще се намерят добри и отговорни хора, които да се грижат за това добро същество и ако нямате възможност да го вземете, може да споделите този пост, за да си намери стопанин.

За връзка 0988 88 07 08. Кучо се намира в гр. Пловдив, но би последвал своя човек и в други краища на България."

Екипът на TrafficNews.bg пожелава късмет на кученцето и аплодира навременната намеса на неговия спасител! Надяваме се, че кошмарът за това животинче е свършил и разпространявайки съдбата му, ще му помогнем да открие своето кътче, своята обетована земя.