За справедлив процес и пълно прилагане на закона настояват стопаните на загинало след нагла кражба кученце в Пловдив. Днес похитителят ще се изправи пред магистратите в пловдиският Районен съд.

Домашният им любимец – пинчерът Джери, имал болно сърце и претърпял операция. Това не спряло извършителя да го отмъкне, за да го продаде и да спечели от животинката 130 лева. След всичко преживяно сърцето на кученцето не издържало и то починало.

Мъникът Джери придружил на 12 януари т.г. стопанката си до магазин на ул. "Пере Тошев" 33 в Пловдив, пише Монитор. Пинчерчето било завързано само за 5 минути пред магазина, което време било напълно достатъчно за крадеца му. Минавайки оттам, буквално за секунди, мъж на средна възраст, облечен с бяло яке, отвързал Джери и го мушнал под връхната си дреха.

Цялата кражба била заснета от охранителните камери на магазина. Няколко дни по-късно крадецът обявил Джери за продан срещу 130 лева. Междувременно стопаните на пинчерчето едва не се поболели от притеснение.

Те пуснали обяви в социалните мрежи, че кученцето им е откраднато и само ден – два по-късно получили добра вест. Обадил им се човек, който попаднал на обява за продажбата на Джери. Кученцето било откупено, но болното му сърце не издържало на преживения шок и на 19 януари Джери издъхнал.

Неговият похитител е обвинен от районната прокуратура и предстои да се изправи на 2 ноември пред Пловдивския районен съд. От семейството на Джери призоваха съдът да наложи най-тежкото наказание на извършителя, а не глоба, с каквато обикновено се отървават насилниците на животни.

Откраднатото кученце Джери си отиде - сърцето му не издържа преживения шок

Ето го крадеца, вижте го!

ТrafficNews.bg