Днес Града под тепетата е домакин на рекрод за Гинес. 338 състезатели по фехтовка от 34 страни, ще се включат в опита за поставяне на рекорд за най-голям брой хора, участващи в боеве с шпага.

Битките вече започнаха в самото сърце на града, видя репортер на TNS.bg. Шпагите вече се кръстосват на стълбите на Каменица на Главната улица. Опитът ще продължи до 21 часа тази вечер. Може да се включи всеки желаещ. Организаторите от Българската федерация по фехтовка са осигурили екипировка, спортно оръжие, както и специални дипломи за всеки участник, съобщи председателят й Величка Христева.

Участниците в опита за рекорд, които са професионални спортисти ще може да бъдат видяни и на 1 май, когато започва Европейското първенство по фехтовка за мъже и жени до 23 години. Официалното откриване е в 18 часа в Палата 13 на Панаира.

Пловдив е представен с най-добрите си сабльори – Стефан Будеев, Иван Миндов и Атанас Кръстев. В първенството ще участва и 21-годишният Панчо Пасков от столичния клуб „Свечников“, който вече си осигури виза за олимпийските игри в Рио де Жанейро.

Още новини ТУК

TNS.bg