За  поредна година Пловдив ще се включи в инициативата „Да изчистим България заедно”. През 2015-та кампанията прераства в 5 еднодневни акции.

На 10 май, когато е Европейският ден за почистване, обект на акцията са  улици, квартали, междублокови пространства, райони около пенсионерски клубове, училища, детски градини и др.

На 17 май  е ред на крайградските зони за отдих и спорт – спортни площадки, алеи и  паркове за отдих, екопътеки, стадиони

На 31 май, ден преди Деня на детето, ще бъдат почиствани детските площадки в районите на междублокови пространства в  кварталите и града, детски площадки в района на парковете в ЦДГ.

На 7 юни  – почистване на природни паркове и защитени територии

На 27 юни  – почистване на водоеми, реки и дерета

Ако Вие, вашите съседи и приятели имате желание, може да се включите според вашите възможности и свободно време  в инициативата „Да изчистим България заедно‘‘. Чували и ръкавици, можете да получите от 08:30 часа до 12:00 часа на 10.05.2015 г. (неделя) в съответните районни кметства - при охраната. След приключване чувалите следва да бъдат завързани и поставени до контейнерите за битови отпадъци.

 Всеки един от нас може да даде своя принос да направим града и мястото, където живеем, още по-приветливо и уютно!

Още новини ТУК

TrafficNews.bg