„Съвсем нормално е един бизнесмен да търси подкрепата на държавата за неговия бизнес зад граница“. Така бизнесмена Пламен Бобоков определи кореспонденцията си с съветника на президента Пламен Узунов.

Според него няма нищо нередно в това и не е частен случай. Той  бе категоричен, че не е извършил нищо незаконно и ще се бори брат му да излезе от ареста, тъй като това е изключително унизително.

„Нещо куца в нашата държава, не можем да оставим да ни правят за смях. България има трагичен имидж зад граница. Граждански дълг е ако имаш влияние да помогнеш на стойностни хора“, каза Бобоков.

Бизнесменът бе категоричен, че е искал единствено да помогне, препоръчвайки определени хора.

„Ако говорим за дипломатите – препоръчваш хора, а от там има процедури. Хората, които съм препоръчвал са изключително стойностни, а в България има дефицит на кадри. В случая с Ненов – той защитава правата на българската общност в Румъния, направил е много, ако не беше той щяха да бъдат смачкани. Да сгрешил е и е получил присъда, но това не означава, че не трябва да му се помогне. Аз не съм направил нищо, просто попитах какъв е редът“, каза Бобоков.

„Нещата се случват с връзки. Поглеждайки от моята камбанария, направо не мога да си помисля какво е на обикновения гражданин. Ако нямаш връзки умираш и никой няма да ти обърне внимание. Направо ми е жал за хората“, заяви бизнесменът.

Той отрече да е назначавал посланици, а само е препоръчал достойни и стойностни хора.

„Тежко му на бизнесмен, ако чака дипломат да му свърши работа. Той просто представя България“, категоричен бе той.

Бобоков коментира и случаят с либийския гражданин.

„Той живее от 10 години в България, има две деца и никога не е бил осъждан. Той е стойностен човек. Той има огромни възможности да помага на българския бизнес да се развива в Либия“, каза той.

Относно проверката на телефона му той го определи като „тотално дъно“.

„Общувам си с най-различни политици от различни партии. Не съм виждал Корнелия Нинова от години. Красимир Каракачанов е едно от големите ми разочарования и не искам да го коментирам. В момент на трудности, човек разбира кои са истинските му приятели. Той е много интелигентен човек, но ме разочарова“, заяви Бобоков.