Концерт на пианиста Филип Петков организира на 25 ноември от 18:00 ч. в зала „Съединение“ Общинският читалищен съюз - Пловдив. Събитието е музикален поздрав за пловдивчани по случай избора на града за Европейска столица на културата през 2019 година и входът за него ще бъде свободен.Програмата включва популярни произведения на Доменико Скарлати, Фредерик Шопен, Клод Дебюси и Джордж Гершуин.

Филип Петков е роден в Белорусия и започва да учи пиано на 6-годишна възраст. В България печели награди в много фестивали и конкурси, сред които три първи места в Международния младежки конкурс „Надежди, таланти, майстори“ (1999, 2002), „Международен конкурс за пиано на шест ръце“ в Германия (2002) и Националния конкурс за пиано „Александър Скрюбин“ – София (2003). През 2004 година Петков става ученик на Тамара Подубная в Консерваторията Лонг Айлънд в Ню Йорк и печели първите награди в Международния конкурс „2004 LISMA International Music Competition“, 2005 Morgan Park Summer Music Festival, News York и The 2011 Nelly Berman School of Music Competition, Philadelphia. През 2008 година изнася концерти в Русия като солист на Филхармоничния оркестър на Санкт Петербург.

 

По настоящем Филип Петков преподава в консерваторията Лонг Айлънд, участва в журита на международни конкурси и изнася концерти по световни сцени.

TrafficNews.bg