35-годишен мъж от Ямбол, известен с прякора Дявола, бе похитен от роми край Несебър, пребит и натикан насила в автомобил. Отвлеченият обаче успял да се обади на тел. 112 от багажника на колата за помощ. Екшънът се разиграл към 10,40 часа на 28 февруари.

Пострадалият е криминално проявеният и регистриран за серия кражби Пламен Петров. Мъжът разказал пред полицаите, че бил нападнат от петима мургави бандити близо до бензиностанция в града, съобщават от infosi. Посред бял ден и пред очите на свидетели бил жестоко пребит.

След това биячите го заключили в багажника на лек автомобил „Форд“ и отпрашили с бясна скорост към съседното село Кошарица, където възнамерявали да го заключат в къща.

Ромите обаче пропуснали да вземат мобилния му телефон и докато форсирали с колата, похитеният успял да набере от апарата си номера за спешни повиквания.

Той обяснил на диспечерката за нападението, съобщил марката на колата и направил и описание на бандитите. Полицията незабавно била вдигната и заловила похитителите.

TrafficNews.bg